Ziua 4, Geneza 10-12 și Romani 4

În episodul de astăzi am doar câteva gânduri desprinse din capitolele Scripturii menționate în titlu. Neascultarea oamenilor sub ochii lui Dumnezeu, de exemplu, strângerea în cetăți întărite în loc de umpleți pământul. Apoi, să ne facem un nume, este eterna himeră a fiecărui om. Așa după cum o aveau și cei pe care i-au lovit dorința de succes pe teritorii noi, ca țara Șinear.
Capitolul 12 din Geneza deja conține istoria lui Avraam, părintele tuturor credincioșilor, dar care are și el un moment de îndoială când ajunge în Egipt. Dumnezeu aranjează lucrurile astfel âncât Avraam să fie jenat de o lecție de bună purtare dată chiar de cel care se temea el cel mai tare fără temei; faraon.
Dar Romani 4 ne vorbește despre credința pe care Avraam a avut-o mai târziu că va avea un moștenitor din care va ieși sămânța promisă de Dumnezeul său.
Și tipul acela de credință a lui Avraam trebuie să âl avem și noi, o credință împotriva tuturor elementelor ce par potrivnice, ca să căpătăm trecere ânaintea lui Dumnezeu.