Ziua 33, Isaia 30-31 și Marcu 7

În cele două capitole de citit din Isaia vedem mesajul Domnului trimis prin Isaia, căruia i se cere să scrie aceste cuvinte pe o tabliță vizibilă în oraș, și care deplângea lipsa de încredere a clasei conducătoare în puterea Domnului de ai salva de mâna sirienilor care aveau să îi atace cu siguranță.
Ei caută mai degrabă tratate cu Egiptul, decât să strige după ajutorul mânei Domnului.
Mai lasă-ne cu Sfântul lui Izrael, este mesajul celor cărora Isaia le vorbea într-una din partea Domnului.
Are nu zic astfel oamenii la fel? Mai lăsați-ne cu Evanghelia și cu Isus, iar în schimb vor ceremonial și aparențe salvate.
Marcu 7 conține cuvintele Domnului Isus care îl citează chiar pe Isaia, în legătură cu faptul că oamenii îl iubesc pe Dumnezeu doar la nivelul declarației, dar cu inima sunt departe.
Nemulțumirea fariseilor cu privire la mâncatul cu mâini nespălate e doar afișarea unei false evlavii care constă în menținerea cu strășnicie a datinelor, în defavoarea poruncilor Domnului. Ei făceau multe ritualuri și se arătau religioși, dar esența Legii, ce conținea iubirea de Dumnezeu și oameni, dreptatea și mila, și respectul arătat Domnului, le erau străine, ba mai mult încă, complet deenaturate.
Vezi exemplul cu cei făcuți Corban.

Ascultă mai multe în episodul podcast de azi.