Ziua 37, Isaia 39-40 și Marcu 10

Isaia 39 este capitolul în care se relatează etalarea lui Ezechia cu întregile lui avuții și arme, făcute înaintea trimișilor babilonieni atunci când aceștia vin să îi aducă o scrisoare și un dar.
Mișscare greșită, căci ei aveau să poftească la toate acele avuții și să vină peste Ierusalim, însă doar după moartea lui ezechia.
Capitolul 40 arată misiunea lui Ioan Botezătorul, și anume aceea de a pregăti calea Sfântului lui Izrael, a Păstorului celui bun care își va paște și îngriji turma cu blândețe și dragoste.
dumnezeu se autodescrie în a doua jumătate a capitolului, concluzionând că nu poate fi asemănat cu nimic.
Probabil că cea mai bună asemănare ar fi omul, asta dacă nu ar fi rob păcatului.
Marcu 10 vorbește despre despărțirea în căsătorie, despre încrederea bogaților în avuțiile lor, și dificultatea lor de a se încrede numai în Dumnezeu.
Lăsați copilașii să vină la Mine zicea Isus, căci încrederea ce o arată aceștia în părinții lor descriu acea încredere ce ar trebui să o aibă oricine care a pășit pe drumul Împărăției lui Dumnezeu.
Iacov vrea un loc privilegiat alături de Isus când acesta va fi glorificat, însă la întrebarea despre paharul suferinței, ei se grăbesc să răspundă da, fără să înțeleagă pe deplin semnificația acestui pahar.
Bartimeu este vindecat și mântuit pentru că și-a declarat public credința că Isus este Fiul lui David.
El îl urmează pe Isus de îndată, așa cum doar puțini au făcut-o, de îndată ce au primit de la Isus ceea ce așteptau.
Vezi mai multe în episodul podcast de azi.