Ziua 127, Numeri 26-28 și Matei 2

În Numeri 27 vedem cea de a doua numărătoare a poporului care însuma mai puțin decât la numărătoarea cea dintâi făcută cu ocazia ieșirii din Egipt.
De fapt, toată acea generație de oameni murise, și Aaron de asemenea.
Au fost cu circa 34 de mii mai puțin decât la cea dintâi numărătoare.
Dumnezeu poruncește această numărătoare pentru că în funcție de proporțiile populației fiecărei seminții dintre cele 11, fără leviți, avea să primească terenuri după proporția populației atunci când toată țara Canaanului va fi fost eliberată de canaaniți .
Numeri 27 ne arată legea moștenirilor iar douazecișiopt ne arată cum trebuie aduse jertfele de fiecare zi și unele cu ocazii speciale.
Matei 2 ne arată cum magii în caută pe Isus, și cad în capcana lui Irod, care prin înșelăciune caută să îl ucidă pe Isus, căci atenta la tronul său împărătesc.
Domnul intervine prin visuri și arătări de îngeri și înaintea magilor, și înaintea lui Iosif astfel că planul ucigaș al lui Irod este dejucat. Uciderea însă avea să cadă asupra copiilor din jurul Betleemului de vârstă de până la doi ani, căci măcelul ordonat de Irod, spera el, avea să îl includă și pe împăratul profețit.
Ascultă mai multe în episodul podcast de astăzi.