Ziua 160, Ieremia 12-14 și Matei 22

Domnul nu il va lăsa pe Iuda și Ierusalimul pentru totdeauna la mâna pustitorilor săi, ci îl va aduce înapoi în ținuturile sale după o vreme.
Brâul de in îngropat pentru o vreme pe malul Eufratului nu mai poate fi de nici un folos, așa cum o națiune care își părăsește Dumnezeul nu Îi mai aduce nici un folos sau vreo bucurie.
Seceta de peste Iuda și Ierusalim însă tot nu convinge pe poporul încăpățânat să se întoarcă la Domnul ci își continuă idolatria și viața păgânească.
Matei 22 ne arată pilda nunții fiului de Îmmpărat cu condițiile sale, anume cea de a răspunde invitației și de a purta haina potrivită pentru nuntă.
Nici înteebările ce erau considerate încuietoare de către farisei și saduchei, nici alte încercări de a-L face pe Domnul Isus să greșească nu au nici un succes, iar când Domnul începe să le pună întrebări la care probabil ei nu s-au gândit niciodată le arată că nu pot face față înțelepciunii și capacității de înțelegere ale Scripturii pe care Isus din Nazaret o avea.
Cele două porunci care conțin toată Legea și Proorocii sunt enunțate de Isus, iar așteptarea fariseilor de a auzi ceva mai exotic decât atât este înșelată.
Ascultă mai multe în episodul podcast de astăzi.