Ziua 165, Ieremia 24-26 și Matei 25

Ieremia 24 conține profeția despre soarta celor duși în robie în Babilon în comparație cu cei ce vor rămâne în țară sub domnia regelui marionetă Zedechia.
Ieremia 25 arată soarta celor ce au asuprit pe Iuda și Ierusalimul, care vor fi pierduți și pustiiți pentru că au fost mult prea cruzi cu poporul Domnului, pe care El îl va aduna iar în țară.
Ieremia 26 conține profeția lui Ieremia adusă în mijlocul Templului când anunță pe toți cei prezenți, preoți, profeți și întregul popor, că Domnul va face și casei Sale de la Ierusalim ce i-a făcut lui Silo, locul ridicat de Ieroboam, fiul lui Nebat, în Izrael, și care a ajuns să fie dărâmat și pângărit ani mai târziu.
Ieremia deși este amenințat cu moartea din pricina mesajului, totuși unii din judecători găsesc mesajul lui Ieremia ca fiind valid și neconstituind o blasfemie.
Matei 25 începe cu pilda celor 10 fecioare, în care morala este că trebuie să veghem în orice clipă, căci nu știm când Mirele apare. Pilda talanților și felul cum se va întâmpla judecata ne arată încă o dată că pe lângă veghere ne trebuie credincioșie și silință în a împlini cu răspundere ceea ce ne-a încredințat Domnul.
Ascultă mai multe în episodul podcast de astăzi.