Ziua 174, Ieremia 48-49 și Filipeni 1

Cele două capitole de astăzi din Ieremia ne arată cuvintele rostite de Domnul împotriva națiunilor și cetăților de prin împrejurimile Iudeii care au batjocorit și disprețuit pe Iuda și Ierusalimul din cauza pierzării lor. Ei nu înțelegeau că pierzarea lor se datora idolatriei și încăpățânării cat și aroganței de a nu lua în seamă pe Dumnezeu.
De aceea Domnul are cuvânt împotriva Moabului, A Edomului, amoniților, elamiților dar și împotriva Damascului.
Pentru Iuda însă, face referire la o reînrădăcinare a rămășiței exact pe pământurile de unde au fost smulse.
Filipeni 1 vorbește despre buna părere ce o are Pavel despre comunitatea creștină din Filipi, a cărei fondator era, și despre dragostea profundă ce le-o poartă.
Ei îi sunt bucuria și cununa sa, iar părtășia lor la suferința sa îl bucură, căci împreună cu cinstea de a fi fiii lui Dumnezeu ne-a fost dată și cinstea de a suferi pentru El și Evanghelia Sa.
Pavel nu face caz de lanțurile sale, ba mai mult, le vede ca o metodă de încurajare pentru alții atunci când aceștia văd că el a fost gata să sufere lanțurile pentru Hristos.
Evanghelia trebuie vestită cu toată inima, și din motivul corect: acela de a-L proslăvi pe Dumnezeul mântuirii noastre și de a scoate din foc pe cei mai mulți cu putință.
Ascultă mai multe în episodul podcast de astăzi.