Ziua 205, Faptele Apostolilor 17, Psalmi 33 și 36

Ieri am sărit unul din Psalmii din rândul citirii și astăzi ne-am întors la el astfel că avem 33 și 36, pe lângă textul obișnuit din NT.
Psalmul 33 este o explozie de laudă la dresa lui Dumnezeu pentru toată creația sa și pentru felul cum are grije de oameni.
Psalmul 36 este o rugăciune făcută de David către Domnul împotriva dușmanilor ce îl înconjurau căutându-i momentele de slăbiciune.
Pavel și Sila ajung în Tesalonic, după cum relatează Fapte 17, iar acolo, deși Evanghelia găsește răspuns iudeii le fac viața amară astfel că trebuie să plece repede din Tesalonic. Se duc la Berea, la niște iudei cu inimă mai aleasă, căci aceștia cercetau cu grijă Scripturile, ca să vadă dacă ce li se spunea era adevărat.
Și acolo sunt ajunși de nemulțumiții din Tesalonic iar Pavel pleacă iar dar de data asta spre Atena. Acolo ține cunoscuta sa predică din Areopag care pare că aterizează forțat în ultima parte când ajunge să vorbească despre înviere. Totuși unii au crezut așa că prima comunitate ateniană se înființează.
Ascultă mai multe în episodul podcast de astăzi.