Ziua 228, Psalmi 94-96 și Galateni 1

Psalmul 94 invocă o calitate mai puțin discutată a lui Dumnezeu, aceea de Dumnezeu al răzbunării. Da, răzbunarea nu e bună când e săvârșită de oameni, căci aceștia nu au măsura dreptății, însă Domnul o are. De aceea El este Singurul capabil să facă răzbunare după dreptate.
Psalmistul cere răzbunare din pricina asupriirii pe care o exercitau cuceritorii lor, în special asupra celor fără apărare: copii orfani, văduve și săraci.

Psalmul 95 este un îndemn la veselie și la cântare, din pricina minunilor Domnului. Dar există și pericolul de a ieși de sub binecuvântarea Domnului în ciuda tuturor celor pe care El le-a făcut pentru tine. Întocmai ca și Izrael în pustie, putem să Îl ispitim pe Dumnezeu și să Îl înfuriem.
Psalmul 96 vorbește despre un Dumnezeu foarte vrednic de laudă pe care toate popoarele pământului trebuie să îl proclame și Să Îl cunoască.

Galateni 1 este scrisoarea lui Pavel către cei pe care i-a chemat el la Hristos din Galatia, dar care s-au lăsat lesne înduplecați de cei ce vesteau o altă Evanghelie, și anume una în care centralitatea nu era Isus și ce a făcut El pentru noi, dar ceea ce putem face noi pentru El sau pentru a-L mulțumi.

Ascultă mai multe în episodul podcast de astăzi.