Ziua 252, Judecători 7-8 și Ioan 3

Cele două capitole de astăzi din Judecători relatează perioada în care Ghedeon a fost judecător în Izrael și cum Domnul a lucrat în chip miraculos prin el pentru Izrael. Frica a trebuit să fie gestionată într-un anume fel, ea trebuind a fi alungată chiar de la căpetenia oștirii, anume Ghedeon.
Ne e rușine să ne fie frică și ni-e frică să fim rușinați, dar când Domnul preia treaba de la noi atunci nu mai e loc de frică sau rușine ci doar de bucuria victoriei, căci devenim victorioși împreună cu Marele Biruitor.
Ioan 3 este arhicunoscutul pasaj al discuției dintre Nicodim și Isus cu privire la nașterea din nou. Este născut din nou acela care este născut din Duhul, iar Duhul lucrează nașterea și maturizarea în aceia care au făcut din Domnul prioritatea numărul 1 punându-L mai pesus de orice și oricine.
Ioan Botezătorul a înțeles lucrul acesta și nu ezită să răspundă despre sine celor ce întreabă despre poziția sa că nu e decât un prieten al Mirelui, un rob al celui ce își are lopata în mână și își va curăți aria în curând. Acela este Isus. Ioan este plin de bucurie să fie prietenul lui Isus.
Astăzi poți asculta aceste gânduri și în episodul podcast.