Ziua 253, Judecători 9-10

Capitolul 9 din cartea Judecători este istoria sângeroasă a fiului lui Ghedeon care nu a înțeles pare-se nimic din viața tatălui său care a luptat împreună cu Dumnezeu, și nu de capul său, astfel că a ajuns căpetenie prin voia Celui PreaÎnalt, însă poziția de căpetenie fără ajutor divin trebuie că a trebuit câștigată cu un preț greu.
Iar prețul pe care Abimelec l-a plătit a fost viața a șaptezeci din frații săi uciși într-o zi. Dar blestemul rostit de cel scăăpat îl ajunge, iar Iotam, fie din furie, fie că așa i-a fost descoperit de Domnul, fie că așa prevedea el, a rostit judecata fratelui său ucigaș și a cetății cu care și-a dat mâna pentru o așa faptă rușinoasă.
Rușinea avea să îl prindă și pe el până la urmă, iar sfârșitul avea să îi fie fulgerător și lui, ca fraților săi.
Capitolul 10 pomenește pe Tola ca un judecător a lui Izrael pentru 25 de ani dar fără să menționeze vreo faptă notabilă a acestuia. Lui îi urmează Iair care este scos de Domnul în vremea când apăsarea neamurilor neizgonite din Canaan devenise așa puternică încât poporul lui Dumnezeu era gata să plătească orice preț, numai să scape de apăsare.
Exemplul de rugăciune la schimb trebuie că nu a fost cel mai inspirat ton cu care să se roage Domnului, din moment ce Acesta îi trimite la idolii cărora se închinau.
Când însă lasă idolii, și strigătul lor ajunge la cer, Domnul le trimite iar un judecător.
Ascultă mai multe în episodul podcast de astăzi.