Ziua 272, Ezechiel 22-23 și Ioan 13

Ezechiel 22 conține o altă profeție rostită împotriva lui Iuda și a conducătorilor săi, care înșiră păcat după păcat, iar Domnul le și numește aici într-o listă care însumată te face să te gândești la cât de groaznic era să trăiești pe acele vremuri în Iuda, și cât de departe L-au lăsat pe Dumnezeu.
Pentru că ei I-au întors spatele și Domnul avea să-i vânture printre toate neamurile astfel încât niciunul să nu mai rămână pe muntele sfânt.
Ezechiel 23 abordează aceeași temă însă sub forma unei parabole unde sunt folosite două surori care s-au dedat la curvie. Cea mai mare este Izrael iar Iuda e sora mai mică, iar cea din urmă ajunge să se pângărească chiar mai tare decât sora sa.
Domnul avea să le facă rușinea și mai mare, iar pomenirea pierderii lor printre neamuri avea să slujească de mărturie pentru cei ce îi întorc spatele Domnului.
Ioan 13 este episodul cinei Domnului, când Domnul predă ucenicilor Săi probabil cea mai importantă lecție a misiunii Sale de Învățător; cea în care să învețe să slujească și iubească până la capăt. Observați că vânzătorul lipsește la această lecție.
Ascultați mai multe în episodul podcast de astăzi.