Ziua 274, Ezechiel 27-29 și Ioan 14

Ezechiel 27 continuă profeția împotriva Tirului, a cărui strălucire este redată în detaliile sale comerciale, și de putere maritimă și militară a acelor timpuri, alături de sora sa Sidon.
Căderea Tirului este asemănată cu căderea Satanei, căci pieirea îi va veni deodată și cel ce va face lucrul acesta pentru Dumnezeu va fi Nebucadnețar care va primi ca răsplata pentru asta și Egiptul, după cum pomenește profeția împotriva sa din capitolul 29.
În 28 vedem că împăratul Sidonului își dădea ifose de Dumnezeu, așa că Dumnezeu îl lasă la mâna unui ucigaș de rând, ca să înțeleagă clar că e doar om. Îngâmfarea Tirului și Sidonului făceau casă bună cu uneltirile lor împotriva micului Iuda și a Izraelului slăbit de robie.
Dar Domnul promite că va aduce înapoi pe Izrael și ei iar vor fi sădiți pe muntele sfânt. Își vor zidi case și vor mânca din viile sădite de ei, căci așa voia Domnul să își facă cunoscut numele.
Ioan 14 este cuvântul privat al lui Isus entru ucenicii Săi chiar înainte de prinderea Sa. El spune că nu ne va lăsa, căva trimite un Mângâietor care să fie cu noi și în noi până la sfârșitul veacurilor.
Păzirea poruncilor lui Dumnezeu este dovada supremă de iubire față de Dumnezeu, iar acelor ce sunt gata să o dea, Domnul le promite că va veni să locuiască cu ei.
Ascultă mai multe în episodul podcast de astăzi.