Ziua 294, 1 Samuel 22-24 și 1 Timotei 1

Vedem că Saul se afundă în continuare în ticăloșie, și se complace într-o stare vrednică de milă.
Preotul pe care David l-a chestionat pentru un ajutor ocazional este ucis de Saul împreună cu toată familia sa, iar cetatea din care venea acesta este și ea măcelărită. Abiatar, fiul preotului scapă și dă de veste lui David care era de acum în exil cu toată familia ce a făcut Saul preoților.
David este chemat să dea ajutor unei cetăți atacate de filisteni, iar Domnul îi dă izbândă. La peștera de pe munte Saul intră cu oamenii săi în același loc unde David cu oamenii săi erau. David îi taie colțul mantalei pentru ai dovedi că ar fi putut să îl ucidă dacă i-ar fi dorit moartea, însă buna sa credință este astfel recunoscută de Saul, care se căiește de fapta sa și scoate de la David o promisiune, că acesta nu-i va extermina familia după ce Saul va muri.
David se leagă cu jurământ să facă lucrul acesta, iar lucrurile par să se liniștească. Însă până când?
1 Timotei 1 vorbește despre dorința lui Pavel de a pregăti pe Timotei pentru predarea ștafetei. Pavel îl îndeamnă să își găsească oameni vrednici de încredere care să fie în stare să învețe și pe alții, căci Pavel astfel făcuse cu Timotei luându-l din tinerețea sa pe lângă el.
Pavel a primit încrederea de a fi slujitorul Evangheliei de la Domnul, chiar dacă inițial fusese prigonitor al Evangheliei, și el nu a înșelat această încredere.
Avertizează pe Timotei despre pericolul învățătorilor mincinoși, iar Imeneu și Filet sunt menționați ca fiind dați pe mâna Satanei, căci erau hulitori. Nu știm în ce fel făcuseră faptele etichetate ca hule, însă Pavel era ferm când venea vorba de separarea celor ce țin Evanghelia curată de cei ce vesteau o altă Evanghelie.
Ascultă mai multe în episodul podcast de astăzi.