Ziua 297, 1 Samuel 30-31 și 1 Timotei 4

În capitolul 30 găsim un episod în care David iasă cu ajutorul lui Dumnezeu și sprijinindu-se pe El dintr-o situație aproape imposibilă.
În timp ce el mergea spre Iuda cu trupele sale urmând grosul armatei filistenilor propria sa cetate de reședință fusese atacată și arsă, iar femeile, copiii și toate bunurile lor de preț jefuite de amaleciți.
David este pe punctul de a fi linșat de proprii oameni, dar el chemându-L pe Domnul primește asigurare de la El că va prinde pe amaleciți și va izbăvi totul fără nici o pierdere.
David iasă iar biruitor cu ajutorul Domnului și din situația aceasta.
31 arată felul cum Saul moare în ziua bătăliei când Iuda a fost bătut de filisteni.
Și el și fiii săi mor, iar trupurile lor sunt pângărite de filisteni.
Cei din Iabes își aduc aminte de ajutorul lui Saul și fac ultimul gest de recunoștință față de el luându-i trupul și înmormântându-l într-un chip onorabil pentru un fost rege.
1 Timotei 4 continuă seria sfaturilor ui Pavel pentru ucenicul său Timotei, care fiind în deplinătatea slujbei trebuia să învețe să își facă proprii ucenici.
Este avrtizat asupra învățăturilor străine, și asupra învățătorilor mincinoși, dar este îndemnat de asemenea să învețe pe oamenii vrednici de încredere învățătura sănătoasă astfel încât să poată fi predată oral fără alterare.
Ia seama la citire, la îndemnare și la felul cum înveți pe alții.
Iată niște sfaturi care rezonează perfect cu ceea ce facem noi aici.
Ascultă mai multe în episodul podcast de astăzi.