Ziua 301, 2 Samuel 9-11 și 1 Ioan 2

David își întărește domnia după ce ajunge rege peste tot Izraelul, unul din punctele nevralgice ale viitoarelor sale incursiuni războinice fiind gestul de umilire al trimișilor lui David, la fii lui Hamon.
Aceștia se coalizează cu sirienii și alte popoare și încearcă să facă un mega război împotriva lui David. Domnul este de partea lui David și el supune o mulțime de popoare de prin împrejur.
Una din cetățile întărite însă, Raba, trebuie asediată și lui Ioab îi ia o vreme să o cucerească.
În acest timp David este acasă și într-un moment de neveghere ajunge să facă o greșeală care avea să îl coste mult, pentru tot restul vieții.
Păcatul lui David cu Batșeba, și uciderea prin mâna vrăjmașului a soțului acestuia vor fi plătite scump de David, acesta fiind confruntat de Domnul care îl trimite pe profetul Natan la el, și îi va spune ce se va întâmpla în viitorul său din pricina nesăbuinței sale.
1 Ioan 2 este un capitol destul de categoric, subliniind necesitatea trăirii după poruncile lui Dumnezeu, ca o dovadă că dragostea lui Dumnezeu a ajuns desăvârșită în el.
Cine zice că îl iubește pe Dumnezeu dar nu ține seama de poruncile Lui este un mincinos.
Tot astfel este mincinos și cine spune că iubește pe Dumnezeu însă îl urăște pe fratele său.
Vremea se apropie, există o iminență a reașerzării lucrurilor, însă cei ce rămân în lumină vor avea parte cu Cel ce este Lumina Lumii.
Ascultă mai multe în episodul de astăzi.