Ziua 308, Naum 1-3 și Coloseni 2

Cartea profetului Naum de care ne-am ocupat astăzi este scurtă, cuprinzând î ea două profeții. Cea dintâi profeție este pentru Iuda și Izrael, de care Domnul se îndură, le iartă păcatul și îi readuce pe locurile sfinte, de unde au fost smulși.
Ninive, reprezentând pe asupritorul asirian însă, are parte de un cuvânt de prevestire a pierzării care se întinde pe parcursul a două capitole. Nu știm cât de mult trecuse de la izbăvirea care le-a dat-o Domnul în urma propovăduirii lui Iona, dar de data aceasta lucrurile au fost parcă trase în poze. Literalmente așa avea să cadă Ninive după cum a fost descris în profeția lui Naum. Poarta apelor s-a deschis, căci cetatea cea înconjurată de ape a ajuns nepăzită.
Coloseni 2 ne vorbește despre credința tare a colosenilor care îl motivează pe Pavel să le scrie să țină credința așa cum au primit-o, adică plini de încredere, că Domnul ce va începe va și duce la sfârșit.
Noi suntem parte din marea clădire a Bisericii a cărei cap este Hristos. Fiecare aducem aportul nostru la marea zidire, însă putem fi lesne debusolați de eretici, de farseori, de cei care nu știu despre ce vorbesc. De aceea trebuie să veghem în vederea ținerii credinței curate.