Ziua 312, Ezra 4-5 și 2 Timotei 2

Vedem că proiectul repatriaților lui Iuda începe să sufere din pricina celor ce voiau să zădărnicească planurile de reconstruire a Templului.
Veneticii strămutați de Nebucadnețar , supărați de faptul că au fost refuzați de iudei să contribuie la reconstrucția Templului, trimit scrisori de discreditare laArtaxerse , împăratul sub autoritatea căruia se afla Iuda și Samaria, și obțin suspendarea lucrărilor.
Ceva mai târziu, sub următorul împărat. Dariu, ei primesc din nou autorizarea împărătească să isprăvească Templul, ba mai mult, primesc și ajutor pentru asta.
2 Timotei 2 conține îndemnurile ferme ale lui Pavel către Timotei, care probabil slăbise ritmul, și părea că deznădăjduiește când se gândește la lipsa rezultatelor imediate. așa că Pavel îi dă exemplul ostașului care are un singur focus, să placă celui ce l-a înscris la oaste.
Plugarul și sportivul au parte de pregătire și rezultatele vin pe urmă.

Timotei este îndemnat să se țină de neprihănire și să se ferească de certurile de cuvinte cât și de alte ddispute ce le aduc în atenție oamenii mai puțin evlavioși.
Ascultă mai multe în episodul podcast de astăzi.