Ziua 319, 1 Cronici 14-15 și Luca 1

În capitolul 14 din 1 Cronici vedem cum Domnul întărește domnia lui David peste Izrael. David a priceput că Domnul a făcut asta pentru el din pricina poporului Său, pe care Domnul îl iubea. David primește ajutor de la împăratul Tirului pentru a-și zidi casa, iar David ridică un cort pentru Chivotul Legământului.
Domnul îi dă biruință asupra filistenilor în două rânduri, însă David nu pleacă niciodată la luptă fără să întrebe pe Domnul.
Dacă î prima confurntare îi biruie pe filisteni într-un mod cât se poate de normal, în cea de a doua înfrângere practic filistenii au fost puși pe fugă de groaza Domnului, lui David rămânându-i doar să culeagă prada.
Capitolul 15 arată pregătirile făcute pentru mutarea Chivotului și felul plin de bucurie cu care împăratul însoțit de popor aduce Chivotul la Ierusalim.
Luca 1 prezintă prevestirea nașterii a doi oameni deosebit de importanți, și anume a lui Ioan Botezătorul și nu în ultimul rând a Omului Isus, Fiul lui Dumnezeu, și Mântuitorul nostru.
Este interesant de urmărit cum reacționează înaintea vestirii cei doi: maria, mama lui Isus, și Zaharia, tatăl lui Ioan Botezătorul.
Și Maria, și părinții lui Ioan au motive să aducă cântări de laudă Domnului când înțeleg planul Său pentru viețile lor.
Ascultă mai multe în episodul podcast de astăzi.