Ziua 321, 1 Cronici 19-21 și Luca 2

Cele trei capitole de astăzi continuă relatarea domeniei lui David și faptele sale de vitejie, expansiunea lui Izrael și prestigiul pe care acesta îl obține prin ajutorul Domnului.
David ajunge însă să facă o greșeală către sfârșitul vieții sale când hotărăște să facă numărătoarea poporului pentru a ști câți oameni sunt în stare să iasă la arme.
Este uimit de număr, căci de la tânărul care ieșea cu câteva sute de oameni, ajunge conducător de armate pe vremea lui Saul când probabil ieșea la luptă cu 2 sau 3 zeci de mii de oameni, de data asta iasă la numărătoare nu mai puțin de 1 milion și o sută de mii de oameni.
O cifră imensă și pentru azi, dar pentru acele zile, dea dreptul uriașă.
Însă când Domnul își arată pedeapsa prin nimicirea cu ciumă 70 de mii de oameni cad secerați în 3 zile. Cam câte o armată bună din acele zile, in fiecare din cele trei zile ale nenorocirii.
David își cere iertare Domnului și Îi cere să mute pedeapsa peste familia sa exclusiv.
David vede atunci în vedenie, împreună cu proprii curteni pe Îngerul Domnului cu sabia scoasă chiar în ogorul lui Ornan care va fi cumpărat în vederea zidirii unui altar.
Acesta va deveni viitorul munte al Templului.
Luca 2 relatează nașterea lui Isus la Betleemul Iudeii și câteva alte episoade din viața lui Isus cum ar fi vizita de la 12 ani la Templu când Isus rămâne pentru trei zile la Templu.
Rugăciunile și profețiile Anei și ale lui Simion o fac pe maria să păstreze cuvintele acelea speciale în inima ei.
Ascultă mai multe în episodul podcast de astăzi.