Ziua 350, Iosua 16-18 și Luca 17

Iosua îndeamnă căpeteniile semințiilor lui Izrael să cartografieze țara pentru a o putea împărți și celorlalte șapte seminții care au rămas fără moștenire. Cananiții încă trăiau în țară și cel puțin din părțile de nord și din munții lui Efraim încă trebuiau alungați. Cu unii din ei Izraelul a făcut înțelegeri care aveau să îi coste mai târziu,
Capitolul 18 arată partea lui Beniamin căzută la sorți, Ea cuprindea și Mițpa și Ierusalimul care era încă al iebusiților.
Luca 17 vorbește despre felul cum trebuie să ne relaționăm față de Dumnezeu. El totdeauna va fi Stăpânul iar noi robi nevrednici. Noi nu vom putea vreodată să ridicăm pretenții și să îi cerem socoteală stăpânului. Dar El este bun și ne numește prietenii lui și de aceea ne spune ce face de cele mai multe ori.
Dar recunoștința care se cuvine Celui ce a făcut totul pentru noi, este ceva greu de găsit, întocmai ca exemplul practic pe care Îl dăduse Isus cu cei zece leproși vindecați.
Împărăția Cerurilor începe din inima noastră, iar dacă o avem acolo vom ști când ea se va institui pentru eternitate avându-L ca Rege Pe Isus.
Ascultă mai multe în episodul podcast de astăzi.